Работилници

Кодирај со помош на картони за јајца (пролагодена за 2 одделение)

Кодирање со помош на картони за јајца

Кодирај го своето име

Упатство за наставникот

Абецедата претставена во бинарен систем

Moeto ime

Соба за бегство (Escape room)

1. бинарен код –

2. Загатка на интернет

3. код

4. загатка во кутија

5. Слики загатка

картички за помош

приказна

упатство за наставникот

 

Работилница: Feeling barometer
Ова е едноставна активност која може да се користи и да се адаптира на ученици од секоја возраст.
Цели
– Да покаже дека луѓето може да имаат различни чувства за исти ситуации;
– Да препознае дека другите луѓе може да реагираат различно на истото сценарио;
– Да се почитуваат чувствата на другите и да се биде потолерантен кон оние со поинакви погледи од нашите;
Работилницата е адаптирана од сајтот SID – Safer Internet Day.

Описот на работилницата можете да го преземете тука.

Feeling barometer – makedonski

Работилница за родители: Да ги заштитиме децата на Интернет

Описот на работилницата можете да го преземете тука.

Работилница за родители

Анкетата за родителите и придружните документи  – табелата и презентацијата на резултатите може да ги преземете тука.

prasalnik roditeli табела

prasalnik roditeli – презентација

Како дел од работилницата предвидено е и разгледување на видео. Видеото кое ќе се искористи е адаптација на видеото од веб сајтот Безбедно на Интернет crisp.org.mk со наслов  Онлајн граблицви: Опасна средба 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s