Конкурс за постер на тема „Поврзи се почит“

Во рамките на активностите од Неделата на информатиката се распишува конкурс за најдобар постер на тема „Поврзи се со почит“.

Ќе се  избираат по 3 најдобри во две категории:

5 одделение и

6-8 одделение.

Постерите треба да бидат изработени на компјутер во програма по избор на ученикот и предадени во дигитална форма кај наставникот по информатика во училиштето.

Во секое училиште посебно ќе се избираат најдобри.

Краен рок за предавање на постерите е 1 февруари 2013.

На 5 февруари во рамките на одбележувањето на Европскиот ден за побезбеден интернет ќе се организира изложба од сите пристигнати постери. Најдобрите ќе бидат објавени и на веб сајтот на Неделата на информатиката.

За повеќе информации околу темата за постерот можете да погледнете на сајтот: http://www.saferinternetday.org

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s