Одбележување на неделата на информатиката во ОУ„Кирил и Методиј“ – с.Стајковци

На 04.02.2013 година во ОУ„Кирил и Методиј“ – с.Стајковци  Скопје се спроведуваа активности по повод Неделата на информатиката со цел промовирање на информатиката меѓу учениците во основните училишта и зголемување на интересот на учениците за изучување на информатиката. Оваа година Неделата на информатиката се реализираше на тема: Правата и обврските на интернет и под мотото: Поврзи се со почит. Во рамките на неделата беше одбележан и Меѓународниот ден на побезбеден интернет.

DSC01633 DSC01634 DSC01638 DSC01639 DSC01641

Сите активности ги реализираа учениците кои го следат изборниот предмет – Проекти од информатиката.

Најдобри постери изработија:

Од 6-8 одд.

I место – Михаела Панчева, 7-2

II место – Кристина Георгиевска, 7-2

III место – Симоновска Анѓела, 7-4

Тодоровска Изабела, 6-1

 

Од 5 0дд.

I место – Кристина Трајковска

II место – Марија Здравковска, Наталија Трајковска, Ангела Андоновска, Каролина Симоновска

III место – Дамјан ЈАкимовски, Христина Серафимовска

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s