Одбележан Меѓународниот ден за безбедно користење на Интернет 2015 во ОУ „Кочо Рацин“ – Петровец

Во ОУ „Кочо Рацин“ – Петровец беше одбележан Меѓунараодниот ден за побезбеден Интернет под мотото „Ајде да создадеме подобар Интернет“ од 9 – 12.02.2015.

Во активностите беа вклучени ученици од 6 одд. до 9 одд., родителите и настваниците се со цел да се подигне нивото на размислување за слабите и добрите страни при користење на Интернетот.

Во склоп на ова во текот на неделата беа направени голем број на активности под менторство на наставничката по Информатика Ана Стојменовиќ. Дел од активностите кои беа реализирани се: Предавање и презентација на учениците за насилство на Интернет покриено со едукативно видео за злоупотребата на Интернетот; Презентација на наставници (целта е подигање на свеста и на наставниците колку треба да сме внимателни при споделување работи со учениците, како и истите да делуваат на децата за користење на Интернет); Презентација и работилница со родители („Колку родителите имаат клучна улога во помагањето на децата да им обезбедат безбедни и позитивни искуства за користење на Интернет“), Изработка на квиз, пано, брошури, презентации на тема „Пораки и совети за безбедно користење на Интернет“…

Kако следна активност планирано е секој одделенски наставник, дел од часот за животни вештини да биде посветен на темата Безбедно користење на Интернет.

One thought on “Одбележан Меѓународниот ден за безбедно користење на Интернет 2015 во ОУ „Кочо Рацин“ – Петровец

  1. Пингување: Nedela na informatika | Наша Училница

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s