Недела на информатиката 2016

И оваа година Неделата на информатиката ќе реализира активности во периодот 08-12 февруари. Во рамки на неделата ќе се одбележи и Денот за побезбеден интернет 2016. Следните денови ќе објавиме предлог активности кои можете да ги реализирате со своите ученици во училиштата. Оние кои сакаат да ни се продружат или кое ќе реализираат активности може да ни испратат порака на следниот email: nedelanainformatikata@gmail.com. Извештаите од вашите активности кои ќе ни ги испратите ќе ги објавиме со ваша дозвола на веб сајтот.

Ве охрабруваме да објавувате пораки и на твитер со таг #NedelanaInformatikata.

Во меѓувреме може да ги разгледате работилниците кои веќе сме ги подготвувале претходните години и доколку најдете некои од нив да се интересни можете да ги реализирате.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s