Работилница – Сите сме различни!

Учениците се делат во групи од по 3-4 ученици. Секоја група добива по 5 стикери на кои треба да наведат 5 работи (кои се однесуваат на нивната личност или нивните интереси) кои би биле среќни да ги споделат онлајн. Потоа се собираат стикерите од сите групи и се сместуваат во две колони: во првата работи кои се слични за секој од нас, а во втората работи по кои се разликуваме. Се започнува дискусија според прашањата:

– Која колона има повеќе стикери?

– Зошто сме сите ние различни?

– Како би изгледало да сме сите исти?

– Дали е погрешно да бидеш различен?

– Дали е правилно да се однесуваш непристојно со некој само бидејќи е различен од тебе?

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s