„Промената си ти – обединети за подобар интернет“ Одбележан денот за безбеден интернет во ОУ„Панајот Гиновски“ – Скопје

„Моќта на фотографијата“
Сведоци сме на брзиот развој на технологија, а бенефитите од тој развој го користат и нашите најмали. Оваа година во активностите се приклучија и учениците од IV и V одделение, бидејќи учениците од овие одделенија користат мобилни телефони, а има и такви кои се активни на социјалните мрежи. Оваа година на учениците им беше прикажана презентацијата „Моќта на фотографијата“ преку која стекнаа знаења за личните податоци и како да ги заштитат. Исто така на учениците им беа прикажани и кратки филмови за безбедно однесување на интернет од следниот веб сајт: www.crisp.org.mk.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s