Неделата на информатиката во ООУ „Димче Ангелов Габерот“ – Демир Капија

Во ООУ Димче Ангелов Габерот –Демир Капија, (06.02 -10.02.2017 год.) се реализираа низа активности со кои се одбележа „Неделата на информатиката“.

-Во текот на неделава  учениците од шесто и седмо одд. учествува во QR предизвикот. Кодовите беа скриени  низ училиштето. Учениците со своите телефони ги скенираа и ги откриваа прашањата кои се криеја зад нив. Во текот на следната недела треба да ги достават одговорите. Заклучокот беше дека учењето може да биде многу забавно.

-На 7 февруари се одбележа „Денот за побезбеден интернет“ преку работилница со учениците и презентирање на претходно подготвени презентации на тема: „Дигитален отпечаток  и моќта на фотографијата“.

-Се изработи хамер со многу корисни компјутерски совети од областа на интернет безбедност.

Активностите ги организираше наставничката по информатика Весна Јовановиќ.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s