Coding is fun – инспирирање и мотивирање на учениците

Во рамките на настанот Coding is fun, како дел од одбележувањето на Europe Code Week, на 12.10.2017 година во ООУ „Крсте Мисирков“ Скопје, се одржа работилница за користење на веб сајтот code.org, кој има за цел да гo побуди интересот на учениците за програмирање. Учениците истражуваа, соработуваа, се забавуваа и ги правеа своите први чекори во програмирањето,

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s