Европска недела на програмирањето во ООУ „Страшо Пинџур“ – Неготино

Училиштето „Страшо Пинџур“ од Неготино во соработка со Неделата на информатиката зеде учество со свои активности во Европската недела на програмирање под наслов Through coding to good digital citizen. Учениците од 6 одделение во рамките на наставната содржина Компјутерска култура и етика изработја дигитални приказни во Scratch преку кои се прикажаа ситуации во кои се нарушува правото на сопственост и правото на приватност. Дел од нив може да се погледнат на следниот линк: https://scratch.mit.edu/studios/4325420/

За пријавениот настан на Европската недела на програмирањето може да се причита тука.

0

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s