Одбележан Денот за побезбеден интернет о ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје

Во рамките на активностите за промовирање на информатиката, во ООУ „Димитар Миладинов“ Скопје, беше одбележан Денот на побезбеден Интернет. Презентација на тема „Креирај, сподели и поврзи се со почит“ беше извршена од страна на учениците од 4 б одд.. Истата побуди дискусија помеѓу учениците и изведување на заеднички заклучок дека за побезбеден Интернет секој треба да започне од самиот себе, да се однесува онлајн така како што сака останатите да се однесуваат со него! Исто така учениците од Активот на 4 одд., оваа учебна година учествуваа на манифестацијата ЕU COODE WEEK, со работилница „Програмирано движење – Роботи“

Одд. наст. Орданка Мицкова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s