Неделата на информатиката во ООУ „Кочо Рацин“ – Охрид

Во нашето училиште се одбележа НЕДЕЛАТА НА ИНФОРМАТИКАТА со реализирање на неколку активности. Со учениците од 5 то одделение се реализира предавање на тема: Ден за побезбеден Интернет 2018 .Учениците се запознаа со поимот Интернет, можности кои ги дава Интернет мрежата и сл. Се дискутираше со учениците што треба да се направи за да се чувствуваме безбедно на Интернет. Учениците активно учествуваа во дискусијата и научија како да се однесуваат на Интернет и како да постапат ако се најдат во некоја незгодна ситуација. Учениците пишуваа најразлични пораки во вид на
тема: Како да се заштитиме на Интернет односно Безбедно на Интернет.

Реализатор Виолета Петковска одделенски наставник ОУ Кочо Рацин Охрид

One thought on “Неделата на информатиката во ООУ „Кочо Рацин“ – Охрид

  1. Пингување: Nedela na informatika | Наша Училница

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s