Активности во ООУ „Кочо Рацин“ Охрид

Активностите во рамките на Неделата на информатиката 2020 во ООУ „Кочо Рацин“-Охрид се реализираа со голем интерес од учениците.

Реализирани активности

Волшебна мапа на светот

Наша волшебна мапа на светот со обележани континенти,валути.

Втора наша волшебна мапа со атрактивни места со користење на туторијал од Google.

Презентација за Денот на побезбеден интернет.

Работа во пар да ги пронајдеме профилите на родителите и што постираат тие и какви податоци оставаат.

Активност-Кодирање на моето има

Печатни букви и Ракописни букви.

Активност-Барометар на чувства

Истакнување на чувства со картички.

Одбирање која им беше најинтересна активност.

Подготвила:Учителка Виолета Петковска

ОУ:“Кочо Рацин“-Охрид-Македонија

 

One thought on “Активности во ООУ „Кочо Рацин“ Охрид

  1. Пингување: Nedela na informatika | Наша Училница

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s