Неделата на информатика во ООУ „Љубен Лапе“ , Скопје

Во нашето училиште беше реализиран проектот „Недела на Информатиката 2020-Escape Room. Бидејќи сме поголемо училиште, во интерес на времето, беа избрани 21 најдобар ученик од VI одд за првото полугодие по предметот Информатика(3 групи по 7 ученика, но двајца беа оправдано отсутни), кои беа распоредени во 3 групи (со влечење на броеви 1,2 и 3 сместени во киндер јајца топчиња). Учениците беа премногу задоволни и со желба за нов проект. Исто така учениците примија Благодарница. Во иднина планираме почесто да го користиме проектот.

Одговорен наставник: Дејан Дамјановски, наст. по информатика

One thought on “Неделата на информатика во ООУ „Љубен Лапе“ , Скопје

  1. Пингување: Nedela na informatika | Наша Училница

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s