Неделата на информатиката во ООУ„Тодор Ангелески“ – Битола

Денот за побезбеден интернет 2020 се одбележа со презентацијата „Дали си добар онлајн пријател“ , kahoot квиз и работилница во која го искажаа своето мислење за онлајн пријател. За одбележување на Неделата на информатиката  ја реализиравме  работилницата на тема     „ Кодирај го своето име “ .Односно се запознаа како се претставува абецедата во компјутерите во комбинација на 1 и 0 и потоа своето име го искодираа во бинарен систем.

Работилниците ги реализираа:

25 ученици од IV-3 одд
наставник Весна Гагаловска
ОУ Тодор Ангелевски Битола

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s