Неделата на информатиката во ООУ„Блаже Конески“ – Скопје

Денови за заштита на интернет во рамките на Недела на информатиката.

Во нашето училиште ООУ„Блаже Конески“ –Скопје на 14.2.2020г. во I -1 одделение со одделенскиот наставник Јадранка Клисарова се реализира час „Заштита на интернет“ во рамките на Недела на информатиката.

Една група ученици работеа на идентификација кои делови припаѓаат на комјутерот, да го пронајдат натрапникот.

Другите ученици беа поделени во уште две групи, работевме „Барометар на чувства“. Учениците извлекуваа картички јас ја читав содржината и потоа ги класифициравме дали добиените одговори припаѓаат во групата „ме повредуваат“- со скршено срце и „воопшто не ме повредува“- со целосно срце.

Заеднички заклучивме дека сите треба да се почитуваме и да не се повредуваме.

На крајот на часот направивме табела во која запишавме како да се заштитиме на интернет.

Одговорен наставник: Јадранка Клисарова

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s