Недела на информатиката во ООУ„Страшо Пинџур“ – Неготино

Во рамки на Неделата на информатиката 2020 во нашето училиште се реализираа различни активности.

Во периодот од 10-14 февруари се реализираше натпревар Escape Room. Учениците од 6 и 7 одд. преку решавање на неколку информатички загатки треба да го пронајдат уредот кој е скриен во кабинетот по информатика и со тоа да ја спасат Планетата Земја.

На 11 февруари се реализираа неколку работилници со учениците од 2 -5 одделение. Нив ги реализираа ученици од 6 и 7 одделение – од учениците за учениците. Се реализираа неколку работилници:

Кодирај со картони за јајца –  пронаоѓање излез од лавиринт креиран со картони за јајца

 

Кодирај го своето име – кодирање на своето име во бинарен код

 

Барометар на чувства

 

Биди добар онлајн пријател

Одговорен наставник: Ѓорѓина Димова наст. по информатика

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s