Активности за време на Неделата на информатиката

Доколку сакате да се вклучите во Неделата на информатиката тоа можете да го направите преку:

Играње на Kahoot квиз – квизот секој ученик може да го игра кога сака. Tој е споделен во вид на challenge и се игра индивидуално без потреба од проектор. Но, сепак учениците се натпреваруваат бидејќи се креира една заедничка топ иста од сите играчи.

До Kahoot квизот можете да пристапите преку следниот линк.

Дискусија на падлетот креиран за таа намена. Има 3 теми за дискусија. За да дискутираат на една од темите учениците треба само да кликнат на + под дадената тема и може да дискутираат. Секо ученик да си го напише името и градот во кој учи.

До падлетот може да се пристапи преку следниот линк.

Во среда ќе го поставиме и линкот за Escape room.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s