Недела на информатиката во ООУ „Даме Груев“, Битола на часовите по информатика

Во основното училиште Даме Груев од Битола под менторство на наставничката Јасмина Скрчевска, како дел од проектот Недела на информатиката во соработка со Center for innovations and digital education Dig-Ed се реализираа следните активности: графички слики, играме плочка и кодирање преку игра со ученици од VI одделение и имаат за цел промовирање на кодирањето кај учениците, поттикнување и зголемување на интересот кај учениците и развивање на логичкото размислување и креативноста кај учениците.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s