Недела на информатиката во ООУ”Гоце Делчев” Демир Хисар

Во периодот од 6 до 10 февруари 2023 година се одбележа Недела на информатиката во училиштето ООУ”Гоце Делчев” Демир Хисар. Оваа година се одбележува 10 годиниа од започнувањето на акцијата во Македонија.  Учениците од нашето училиште учествуваа во низа активности, преку кои навлегоа во тајните на информатиката и кодирањето. Поголемите ученици учествуваа во дискусии на тема: Безбедно на Интернет, нашето однесување на Интернет, Сајбер насилство и како да се заштитиме кога сме онлајн, учествуваа во работилници на тема „Безбедно на Интернет“, Kahoot квизови, додека пак помалите ученици изработуваа алгоритми, го кодираа своето име и уште многу други активности.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s