Неделата на информатиката во ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ – Скопје

Неделата на информатиката се одбележа и во ООУ „Јохан Хајнрих Песталоци“ – Скопје. Учениците од 6 и 7 одделение учествуваа во неколку различни активности при што ги користеа ресурсите од веб страниците на УНИЦЕФ (Како да бидеме безбедни онлајн) и http://bezbednonainternet.org.mk. Со голем интерес учествуваа во играта на тема сајбер насилство преку скенирање на QR кодови „скриени“ во училиштето, а научија и дека зборовите болат (https://www.youtube.com/watch?v=1j6YA03hm4k) – активност која заврши со пишување на убави зборови и пораки за своите другарчиња, но и за наставниците. Одговорен наставник: Ирина Иванова

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s