Недела на информатиката во ООУ Блаже Конески-Аеродром

По повод Недела на информатиката со учениците од VI-1одделение од ООУ Блаже Конески-Аеродром,Скопје  се реализираа повеќе активности:

Наставник: Билјана Индова

Работилница за Денот за побезбеден интеренет

1. Со ученици од VI-1одделение  се разговараше како правилно да се однесуваат на Интернет, со читање и дискусија на прашањата дадени во презентацијата. Го гледавме и коментиравме видеото со наслов-Онлине грабливци: Опасна средба на youtube.

Потрага по богатство

2. Се разговараше за модерниот бинарен броен систем, ги одговорија прашањата за хардвер, Кодот од букви,4 уреди и Пронајди ја вредноста.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s