Недела на информатика во ООУ „Ѓорѓи Сугарев“Битола

Учениците од ООУ „Ѓорѓи Сугарев“Битола, како и претходните години, активно се вклучија во одбележување на Денот на безбеден интернет. Оваа година на 7ми Февруари 2023г., учениците од нашето училиште реализираа неколку различни активности со цел подигнување на свеста за безбедност на Интернет. 

Имено, учениците од 6то одделение, најпрво преку презентација се запознаа со правилата за безбедно користење на Интернетот, потоа користеа  апликација за учење за да определат кое е правилно однесување на Интернет. Потоа  имаа можност да споделат свое мислење на linoit табла за споделување. Учениците од 7мо одделение ги проверуваа своите знаења преку Kаhoot квиз, а учениците во 9то одделение креираа едноставни Scrtach проекти на тема 7ми февруари Ден на безбеден Интернет.

Оливера Шиклеска-Грозданова

Наставник по информатика

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s