Конкурс за постер на тема „Поврзи се почит“

Во рамките на активностите од Неделата на информатиката се распишува конкурс за најдобар постер на тема „Поврзи се со почит“.

Ќе се  избираат по 3 најдобри во две категории:

5 одделение и

6-8 одделение.

Постерите треба да бидат изработени на компјутер во програма по избор на ученикот и предадени во дигитална форма кај наставникот по информатика во училиштето.

Во секое училиште посебно ќе се избираат најдобри.

Краен рок за предавање на постерите е 1 февруари 2013.

На 5 февруари во рамките на одбележувањето на Европскиот ден за побезбеден интернет ќе се организира изложба од сите пристигнати постери. Најдобрите ќе бидат објавени и на веб сајтот на Неделата на информатиката.

За повеќе информации околу темата за постерот можете да погледнете на сајтот: http://www.saferinternetday.org