Ден за побезбеден интернет

Уште еднаш ги споделуваме активносите со кои денес ќе го одбележиме Денот за побезбеден интернет.

Линк до квизот на kahoot. Поради тоа што challenge опцијата во која учениците самостојно го играат квизот е ограничена на 100 ученици максимум, креиравме повеќе копии од квизот и ги објавуваме лилнковите до сите. доколку линкот се исполни со 100 играчи можете на друг линк за играте.

Линк1

Линк2

Линк3

Линк4

Линк5

Линк6

Линк7

Линк8

Линк9

Падлетот на кој учениците може да дискутираат за опасностите на интернет на следниот линк.

Презентација која можете да ја искористите на вашите часови.

Безбедно-на-Интернет-Недела-на-информатиката-1(1)

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s