Одбележан Денот за побезбеден интеренет во ООУ „Страшо Пинџур“ – Неготино

Во ООУ „Страшо Пинџур“ – Неготино се одбележа Денот за побезбеден интернет. Се реализираа работилници со учениците на тема „Фотографиите кои ги постираш“ на кои со учениците се разговараше за тоа какви информации даваат фотографиите кои ги ставаат на интернет, што се тоа лични податоци и како да ги заштитиш своите лични податоци. Исто така на учениците им беа прикажани и кратки филмови за безбедно однесување на интернет од следниот веб сајт: www.crisp.org.mk.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s