Недела на информатиката 2021

Продолжуваме и оваа година, само со активности прилагодени на ситуацијата. Активностите ќе бидат насочени кон однесувањето на учениците кога се онлајн со акцент на почитта кон другите. Мотото оваа година е:

„Создади и сподели почит – подобриот интернет започнува со тебе“

Активностите ќе се одвиваат според следната агенда:

09.02.2021 (вторник) Одбележување на Денот за побезбеден интернет со заедничко играње на Kahoot квиз

10.02.2021 (среда) Вебинар „Квалитетна онлајн наставата базирана на интерактивни едукативни ресурси“

11.02.2021 (четврток) Преку загатки до побезбеден интернет – Escape room

Сите ученици ќе имаат можност во текот на целата недела да се вклучат со свои размислувања на нашиот Padlet креиран со таа намена. Учениците ќе дискутираат на теми како што се: безбедноста на интернет, нашето однесување на интернет и како да се заштитиме кога сме онлајн.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s